In de media: Doof.nl

Kinderboek voor iedereen: Het mysterie van het Quackmonster

Er is een nieuw kinderboek dat leuk is voor kinderen die doof of slechthorend zijn. Team Avontura en het mysterie van het Quackmonster van Mirjam Koornneef gaat over de superpowers van dove, slechthorende, blinde en slechtziende mensen. Maar dat is niet alles: er zit ook een gebarenboek bij.

Het verhaal

Lu, Lisa en Jay vieren vakantie op een camping bij een natuurgebied: Quack. Ze doen mee met een speurtocht zitten bij elkaar in een groepje. Lu baalt dat hij moet samenwerken met de dove Jay en de blinde Lisa. Met dit team kan je toch geen speurtocht doen, en al helemaal geen monsters verslaan onderweg? Maar dan ken je de superkrachten van dove, slechthorende, blinde en slechtziende mensen nog niet!

Boek voor iedereen

Dit is een inclusief kinderboek voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het is geen gewoon boek, maar een lees-, kijk- en luisterboek. Het is gemakkelijk geschreven. Er zit een hoorspel bij het boek, en een gebarenboek, dat je via QR-codes kunt downloaden. Ook komt er binnenkort een versie in braille. Het boek activeert en stimuleert de zintuigen en het zet je aan het denken. We horen er immers allemaal bij, hoe we er ook uitzien en wat we ook kunnen.

Bron: www.doof.nl