Ontmoet Jay, Lisa en Lu

Team Avontura en het mysterie van het Quackmonster gaat over Lu, Lisa en Jay. Drie jonge kinderen die vakantie vieren op een camping bij een natuurgebied: Quack. Er is een speurtocht uitgezet door de camping. Lu, Lisa en Jay zijn bij elkaar ingedeeld. Lu vindt het maar niks. Hij baalt flink dat hij samen moet werken met de anderen. Jay is doof, net als de vader van Lu. Daarom zit hij natuurlijk bij Jay in gedeeld, dan kan Lu mooi voor gebarentolk spelen. Maar dan zit hij ook nog bij Lisa, zij is blind. Hoe moet dat dan? Met dit team kan je toch geen speurtocht doen?

Jay

Jay is 12 jaar, doof geboren en heeft nooit leren praten. Hij heeft daardoor heel goed leren kijken. Jay is blij dat er mensen zijn die gebarentaal kunnen, zoals Lu. Ook al is Lu dan een beetje vreemd, handig is het wel. Vrienden heeft Jay niet veel, maar gelukkig kan hij tijdens het online gamen wel chatten met andere kinderen.

Lisa

Lisa van kleine dame van elf jaar. Lisa is al haar hele leven blind. Ze is het gewend om met haar hulphond Max samen te werken.

Ze is gek op de natuur en lange wandelingen op het strand. Haar ogen stralen en ze ruikt naar lente.

Lu

Lu is een slimme jongen. Met zijn donkere haren en een bril op zijn neus leest hij het liefst boeken over biologie, natuurkunde of de ruimte. Of hij zoekt op internet naar wetenschapsdingen.

Vrienden heeft hij niet. Lu is liever alleen. Rekening houden met anderen vindt hij maar niks. Hij moet al genoeg denken aan anderen, omdat zijn vader doof is.

Tijdens de tocht leert hij dat iedereen talenten heeft. Of je nou een beperking hebt of niet.

Het Quackbeest

Het Quackbeest is een groot vogelachtig beest. Hij lijkt het meest op een struisvogel. Maar de poten lijken meer op die van een reusachtige kikker. Hij heeft een hoorn boven zijn snavel en zijn vleugels zijn een soort klimklauwen.

Pakket

Team Avontura boekenpakket nu voor €19,10

Boekenpakket incl. luisterboek en gebarentaal video. Gratis verzending!

Veronica

Lieve Mirjam,

Ik heb je Team Avontura boek ontvangen! Wat een mooie uitvoering is het geworden! Met mooi hard kaft en duidelijke letters en de illustraties komen goed uit. Ik heb ook beide codes kunnen inzoomen en meteen de juiste link ingekomen. Beide versies prachtig.

De vrouw die de gebarentaal deed heel geanimeerd en sympathiek en de stem met bijgeluiden en muziek ook heel professioneel en mooi. Ik dacht, wat kan de Nederlandse taal mooi zijn als het op deze manier wordt gesproken!

En zo leuk als Max nog een belangrijke rol speelt! Ik vraag me af of het zijn blafje erbij was?

Al met al een prachtig verhaal en prachtig uitgewerkt van begin tot eind.

Ik ben benieuwd wat de reacties waren van de dove en blinde mensen.

Hartelijk dank, Mirjam!

Veel liefs van Veronica xx