Jay Quack - Team Avontura
Lisa - Team Avontura
Lu_Quack - Team Avontura

Ontmoet de Team Avontura karakters Jay, Lisa en Lu

Team Avontura en het mysterie van het Quackmonster gaat over Lu, Lisa en Jay. Drie jonge kinderen die vakantie vieren op een camping bij een natuurgebied: Quack. Er is een speurtocht uitgezet door de camping. Lu, Lisa en Jay zijn bij elkaar ingedeeld. Lu vindt het maar niks. Hij baalt flink dat hij samen moet werken met de anderen. Jay is doof, net als de vader van Lu. Daarom zit hij natuurlijk bij Jay in gedeeld, dan kan Lu mooi voor gebarentolk spelen. Maar dan zit hij ook nog bij Lisa, zij is blind. Hoe moet dat dan? Met dit team kan je toch geen speurtocht doen?

Jay - Team Avontura

Jay

Jay is 12 jaar, doof geboren en heeft nooit leren praten. Hij heeft daardoor heel goed leren kijken. Jay is blij dat er mensen zijn die gebarentaal kunnen, zoals Lu. Ook al is Lu dan een beetje vreemd, handig is het wel. Vrienden heeft Jay niet veel, maar gelukkig kan hij tijdens het online gamen wel chatten met andere kinderen.

Lisa

Lisa van kleine dame van elf jaar. Lisa is al haar hele leven blind. Ze is het gewend om met haar hulphond Max samen te werken.

Ze is gek op de natuur en lange wandelingen op het strand. Haar ogen stralen en ze ruikt naar lente.

Lisa en Max - Team Avontura
Lu Team Avontura

Lu

Lu is een slimme jongen. Met zijn donkere haren en een bril op zijn neus leest hij het liefst boeken over biologie, natuurkunde of de ruimte. Of hij zoekt op internet naar wetenschapsdingen.

Vrienden heeft hij niet. Lu is liever alleen. Rekening houden met anderen vindt hij maar niks. Hij moet al genoeg denken aan anderen, omdat zijn vader doof is.

Tijdens de tocht leert hij dat iedereen talenten heeft. Of je nou een beperking hebt of niet.

Het Quackbeest

Het Quackbeest is een groot vogelachtig beest. Hij lijkt het meest op een struisvogel. Maar de poten lijken meer op die van een reusachtige kikker. Hij heeft een hoorn boven zijn snavel en zijn vleugels zijn een soort klimklauwen.

Quackmonster - Team Avontura3
katinka de joode
katinka de joode
24. Oktober, 2022.
Op een mooie manier leren kinderen kennen dat verschil er mag zijn op vele manieren. Ook op het gebied van handicaps. Hoe eerder kinderen dat leren hoe minder mensen met een handicap buitengesloten worden in de toekomst.
Mireille Hentenaar
Mireille Hentenaar
23. Juli, 2022.
Unieke opzet, mooie uitvoering en direct toepasbaar voor en door jong en oud!
Jessica van Diggelen
Jessica van Diggelen
17. Juli, 2022.
Een prachtig geschreven kinderboek vol met morele lessen aan kinderen over respect, begrip en acceptatie voor anderen en de wereld om hen heen. Maar het voelt meer als een avontuur wat je doormaakt. Het verhaal is grappig, aandoenlijk en spannend tegelijk. Ik ga dit boek zeker voorlezen aan mijn neefje van 6 jaar en weet zeker dat hij het met mij eens gaat zijn. Ook mooi dat Team Avontura helemaal in deze tijd past met de QR code en het hoorspel is ook een super toevoeging. Prachtig hoe de fantasie en verbeelding in dit boek geprikkeld wordt. Aanrader!
Elvera van Leeuwen
Elvera van Leeuwen
13. Juli, 2022.
Een mooi boek waarin kinderen leren dat een beperking ook je kracht kan zijn.
Gera Vonk-Huisjes
Gera Vonk-Huisjes
10. Juli, 2022.
Dit boek is uniek in Nederland! Een gouden tip en verrijkte kinderboek met diverse beperkingen die zijn de eye-openers voor iedereen, jong of oud. Gouden waard om in boek te luisteren, lezen en film kijken🤩
Berdien Muller
Berdien Muller
28. Juni, 2022.
Mirjam heeft een ongelooflijke passie voor inclusiviteit en weet dit op een mooie en warme manier over te dragen op uiteenlopende doelgroepen. Met Team Avontura brengt zij inclusiviteit naar het basisonderwijs. Ze heeft een fantastisch kinderboek geschreven en ik hoop dat haar zintuigprikkelende lesbox een (vaste) plek in het basisonderwijs gaat veroveren!
Zintuigprikkelende lesbox

Team Avontura boekenpakket nu voor €19,10

Boekenpakket incl. luisterboek en gebarentaal video. Gratis verzending!

Veronica

Lieve Mirjam,

Ik heb je Team Avontura boek ontvangen! Wat een mooie uitvoering is het geworden! Met mooi hard kaft en duidelijke letters en de illustraties komen goed uit. Ik heb ook beide codes kunnen inzoomen en meteen de juiste link ingekomen. Beide versies prachtig.

De vrouw die de gebarentaal deed heel geanimeerd en sympathiek en de stem met bijgeluiden en muziek ook heel professioneel en mooi. Ik dacht, wat kan de Nederlandse taal mooi zijn als het op deze manier wordt gesproken!

En zo leuk als Max nog een belangrijke rol speelt! Ik vraag me af of het zijn blafje erbij was?

Al met al een prachtig verhaal en prachtig uitgewerkt van begin tot eind.

Ik ben benieuwd wat de reacties waren van de dove en blinde mensen.

Hartelijk dank, Mirjam!

Veel liefs van Veronica xx