Beleef Het mysterie van het Quackmonster op ultieme wijze met de flexibele zintuigprikkelende lesbox. Hierin zitten diverse attributen, waarbij ieder kind, met zijn eigen box, zintuigen aan en uit kan zetten.

Zintuigprikkelende lesbox

De flexibele zintuigprikkelende lesboxen zijn beschikbaar voor kinderen vanaf de kleuterschool tot en met groep 8. Wij hebben 3 verschillende boxen ontwikkeld om op deze manier zo goed mogelijk aan te sluiten bij het lesniveau van de kinderen. Er is een lesbox ontwikkeld voor groep 1 en 2, één voor groep 3 tot en met groep 5 en één voor groep 6 tot en met 8. Voor de groepen tot en met groep 5 zit er een puzzel, kleurplaat en memoryspel bij. Voor groep 7-8 bevat de lesbox ook filosofische vragenkaartjes en bestaan de opdrachten uit wat meer samenwerkingsopdrachten.

Het boek ‘Team Avontura en het mysterie van het Quackmonster’ is onderdeel van de lesbox. Ieder hoofdstuk van het boek gaat over een ander zintuig en wordt door middel van een filmpje voorgelezen door Susi, de auteur van het boek. Maar… Susi hoor je alleen maar. Je ziet Gera. Gera is doof en vertaald het boekje in gebarentaal. Het boek is toegespitst op de kerndoelen van de basisschool.

Niet alleen het boek is toegankelijk gemaakt voor iedereen, ook de opdrachten in de lesbox bevatten uitleg van de opdrachten middels filmpjes, welke gemaakt zijn door de auteurs van het kinderboek.

Geen vast onderdeel van de flexibele lesbox, maar los bij te bestellen zijn het kinderboek en het lesmateriaal in braille, inclusief voeltekeningen.

Bestel de lesbox nu
Quackmonster - Team Avontura3
Lu, Boswachter _ Quack - Team Avontura
Kleuterschool icon

Zintuiglijke lesbox S

Kinderboek “Team Avontura en het mysterie van het Quackmonster”
Voorlezing door de auteurs
Video met gebarentolk
Minicursus gebarentaal

Zintuigprikkelend lesmateriaal
Opdrachten lesboek
1 oogmasker
1 verrekijker
1 loep
1 memory spel
1 puzzel
1 geur-/proefset
1 kleurplaat

Zintuiglijke lesbox S bestellen
Onderbouw icon

Zintuiglijke Lesbox M

Kinderboek “Team Avontura en het mysterie van het Quackmonster”
Voorlezing door de auteurs
Video met gebarentolk
Minicursus gebarentaal

Zintuigprikkelend lesmateriaal
Opdrachten lesboek
10 oogmaskers
10 verrekijkers
10 loepen
1 memory spel
1 puzzel
2 geur-/proefsets
1 kleurplaat

Zintuiglijke lesbox M bestellen
Bovenbouw2

Zintuiglijke Lesbox L

Kinderboek “Team Avontura en het mysterie van het Quackmonster”
Voorlezing door de auteurs
Video met gebarentolk
Minicursus gebarentaal

Zintuigprikkelend lesmateriaal
Opdrachten lesboek
15 oogmaskers
15 verrekijkers
15 loepen
2 memory spellen
2 puzzels
2 geur-/proefsets
1 kleurplaat

Zintuiglijke lesbox L bestellen
Natasja van Baaren
Natasja van Baaren
14. Augustus, 2023.
Team Avontura heeft in mijn klas (groep 5/6) een geweldige workshop gegeven. Insteek was het prachtige verhaal van Team Avontura en het Quackmonster. Kinderen waren erg betrokken. Zij hebben geleerd èn kunnen ervaren hoe belangrijk inclusiviteit is in onze samenleving. Een mooi stukje burgerschapsonderwijs!
Marianne Ros
Marianne Ros
14. Augustus, 2023.
Het is een mooi, spannend en leuk boek. Mooi geïllustreerd zo heb ik begrepen. Ik ben slechtziend en heb zelf het boek geluisterd door gebruik te maken van de QR code. Het luisterboek is met een prettige stem ingesproken en de omgevingsgeluiden en muziek geven de sfeer heel goed weer. Ik heb aan de hand van het boek 3 ervarings-workshops gegeven aan groep 5/6 leerlingen. De leerlingen vonden het verhaal spannend, en leuk om te ervaren hoe blinde- en dove kinderen hun weg vinden.
Bob Wijnen
Bob Wijnen
5. Juli, 2023.
Heel leuk boek met een verhaal dat je meeneemt op avontuur en dat toegankelijk is voor iedereen.
katinka de joode
katinka de joode
24. Oktober, 2022.
Op een mooie manier leren kinderen kennen dat verschil er mag zijn op vele manieren. Ook op het gebied van handicaps. Hoe eerder kinderen dat leren hoe minder mensen met een handicap buitengesloten worden in de toekomst.
Mireille Hentenaar
Mireille Hentenaar
23. Juli, 2022.
Unieke opzet, mooie uitvoering en direct toepasbaar voor en door jong en oud!
Jessica van Diggelen
Jessica van Diggelen
17. Juli, 2022.
Een prachtig geschreven kinderboek vol met morele lessen aan kinderen over respect, begrip en acceptatie voor anderen en de wereld om hen heen. Maar het voelt meer als een avontuur wat je doormaakt. Het verhaal is grappig, aandoenlijk en spannend tegelijk. Ik ga dit boek zeker voorlezen aan mijn neefje van 6 jaar en weet zeker dat hij het met mij eens gaat zijn. Ook mooi dat Team Avontura helemaal in deze tijd past met de QR code en het hoorspel is ook een super toevoeging. Prachtig hoe de fantasie en verbeelding in dit boek geprikkeld wordt. Aanrader!
Elvera van Leeuwen
Elvera van Leeuwen
13. Juli, 2022.
Een mooi boek waarin kinderen leren dat een beperking ook je kracht kan zijn.
Gera Vonk-Huisjes
Gera Vonk-Huisjes
10. Juli, 2022.
Dit boek is uniek in Nederland! Een gouden tip en verrijkte kinderboek met diverse beperkingen die zijn de eye-openers voor iedereen, jong of oud. Gouden waard om in boek te luisteren, lezen en film kijken🤩
Berdien Muller
Berdien Muller
28. Juni, 2022.
Mirjam heeft een ongelooflijke passie voor inclusiviteit en weet dit op een mooie en warme manier over te dragen op uiteenlopende doelgroepen. Met Team Avontura brengt zij inclusiviteit naar het basisonderwijs. Ze heeft een fantastisch kinderboek geschreven en ik hoop dat haar zintuigprikkelende lesbox een (vaste) plek in het basisonderwijs gaat veroveren!

Team Avontura en het mysterie van het Quackmonster

Voorgelezen door de auteurs

Incl. video van doventolk

Incl. diverse attributen

+ Gratis extra's

Naar de webshop

Een greep uit de reacties

Malou

De kinderen uit mijn groep 4 vonden het erg leuk om de lessen uit de box te doen. De kinderen willen zichzelf zo graag verplaatsen in een persoon die een zintuig mist. Ze wilden graag zelf ervaren hoe dit dan zou kunnen zijn.

Iris

Ik ben flex juf en gebruik de lessen en de box, waar ik ook moet flexen. Het is voor iedere klas leuk, afwisselend, prikkelend en leerzaam. Ook de combinatie met het boek is origineel en pakkend!

Fay

Voor mij als leerkracht is de box zeer handig in gebruik. Het kost niet veel voorbereidingstijd en is makkelijk in gebruik. Vooral de filmpjes zijn ook zeer waardevol.

Wouter

Het boek, de lessen, de gesprekken en de verwerking geeft de klas de kans om dit te doen!

Aminah (7 jaar)

Ik vond de geuropdracht best makkelijk, maar soms ook een beetje moeilijk. Je kon het niet precies raden wat het was. De proefopdracht vond ik een beetje spannend want je wist niet wat je ging proeven.

Amber (9 jaar)

Ik vond het erg leuk om een fantasiedier tekening te maken. Ik wilde allang weten hoe het is om blind te zijn. Nu weet ik dat een beetje.

Mirjam (12 jaar)

Als je je ogen dicht doet, dan leer je dat je je beter kan concentreren. Dit vind ik handig om te weten.

Melle (6 jaar)

Ik vond de rug rekening leuk om te doen, omdat je daarna blind leert tekenen. Het is zo precies.

Zintuigprikkelende lesbox

Nu verkrijgbaar in 3 verschillende groottes!

Al vanaf €97,-